GRATIS VERZENDEN
Gratis vanaf € 300,- daaronder € 12,50
GROOT ASSORTIMENT
Meer dan 10.000 producten

Meest verkocht

Freesmachines

Freesmachine kopen?

14568.jpg?time=1570006178376

Een freesmachine is onmisbaar voor de bouw. Het is een machine voorzien van een frees waarmee verschillende materialen zoals staal, aluminium, kunststof, hout en andere materialen verspaand kunnen worden. Het is mogelijk om met een freesbank ingewikkelde vormen in materialen te maken zoals, sleuven, gaten, kottergaten, eila...

Freesmachine kopen?

14568.jpg?time=1570006178376

Een freesmachine is onmisbaar voor de bouw. Het is een machine voorzien van een frees waarmee verschillende materialen zoals staal, aluminium, kunststof, hout en andere materialen verspaand kunnen worden. Het is mogelijk om met een freesbank ingewikkelde vormen in materialen te maken zoals, sleuven, gaten, kottergaten, eilanden, kamers, enz.. Bij een freesbank, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een draaibank, draait het gereedschap in plaats van het werkstuk. Bij het frezen moet worden gekoeld met de gepaste snijolie.

De machines zijn in 3 groepen te verdelen, horizontale, verticale en universele freesbanken. Het verschil tussen horizontaal en verticaal is de richting van de spil-as waarin het gereedschap wordt gespannen. De universele freesbank bevat een verdraaibare kop van de spil-as waarmee de spil-as in zowel horizontale als verticale richting kan worden geplaatst. Ook is het mogelijk om onder verschillende hoeken te werken. Ook zijn er freesbanken waarbij de opspantafel de mogelijkheid van draaien heeft. Als dit gebeurt in stappen van een aantal graden praten we over indextafels (indexeren); is er echter een verdraaiing van 0.001 graad mogelijk dan heten ze NC-gestuurde tafels. Speciale universele freesbanken zijn de vijfassige waarbij zowel de spil als de tafel kunnen draaien. Als dit gelijktijdig NC gestuurd gebeurt dan praten we over vijfassigsimultaanfrezen (toegepast op vlakken met bijvoorbeeld dubbele krommingen).
Een freesbank bestaat uit een spil-as waarmee het gereedschap aangedreven wordt en een opspangedeelte voor het werkstuk dat een bed heet. Op dit bed is met behulp van T-sleuven het werkstuk rechtstreeks of met een machineklem op te spannen.
Het bed kan verplaatst worden met spindels waarop een nonius is gemonteerd. Een nonius is een ronde schijf waarop een schaalverdeling is gegraveerd. Door tijdens het draaien van de spindel het aantal omwentelingen met de schaalverdeling te vermenigvuldigen wordt de afstand die verplaatst wordt uitgerekend. Tegenwoordig vindt meestal digitale uitlezing plaats waarmee de directe absolute maten kunnen worden afgelezen.
Er zijn 3 richtingen, assen, die belangrijk zijn voor de verplaatsing van het bed, De X-as, Y-as en de Z-as. Voor de freesbank staand is de;
X-as, de beweging van links naar rechts en terug.
Y-as, de beweging van voor naar achteren en terug.
Z-as, de beweging op en neer.
Een freesbank kan "conventioneel" (met handbediening) zijn, of computergestuurd (CNC: Computer Numerical Control).


Welke freesmachine kiezen?


Wanneer je erover denkt een freesmachine aan te schaffen, zul je al een idee hebben wat je ermee wilt gaan doen. Dat is ook een eerste voorwaarde, want er zijn grote verschillen tussen de verschillende typen en ze zijn niet zomaar uitwisselbaar.


Bovenfrees

De bovenfrees is de meest gebruikte freesmachine. Je kunt er gleuven en profielranden mee maken, allerlei vormen uitfrezen met behulp van sjablonen en je kunt hem ook gebruiken voor precisie zaagwerk.


Lamellenfrees


Met een lamellenfrees maak je blinde houtverbindingen, zoals zwaluwstaartverbindingen, deuvels of lamello’s.


Muurfrees


Om kabels en leidingen weg te werken gebruik je een muurfrees, ook wel sleuvenfrees genoemd. Met deze machine frees je parallelle gleuven in de muur, waarna je de tussenliggende steen kunt weghakken met een elektriciensbeitel.


Lakfrees


De lakfrees is een buitenbeentje, omdat je er geen groeven of profielen mee maakt. Hij wordt gebruikt om verflagen te verwijderen van egale oppervlakken en verricht dit klusje een stuk sneller en prettiger dan schuurpapier.


Kantenfrees


De kantenfrees is bedoeld om randen af te werken. Met de verschillende freesbitjes kun je de mooiste profielrandjes aanbrengen op je zelfgemaakte meubels en werkbladen.


Multifrees


Zoals de naam al zegt, is deze freesmachine geschikt voor meerdere werkzaamheden. Met behulp van verschillende opzetstukken kun je hem als bovenfrees en als kantenfrees gebruiken.

Freesmachine assortiment

We hebben diverse professionele freesmachines in ons assortiment voor dagelijks gebruik op de bouwplaats. Makita en Metabo zijn de merken die wij in ons assortiment voeren. Alle machines zijn vanzelfsprekend ook te gebruiken door de geoefende doe-het-zelver voor een grote verbouwing. Alle frezen zijn gemaakt van robuust en sterk materiaal en zijn allen goedgekeurd en getest volgens nen normen. Bestel nu uw freesmachine bij Toolkampioen.nl! Mocht u op zoek zijn naar een specifieke frees maar is hij niet te vinden in onze webshop, schroom dan niet om met ons contact op te nemen (info@strijker-bv.nl, tel.050-3130910). Wij helpen u graag verder!

Meer

Freesmachines Er zijn 3 producten

Toont 1 - 3 van de 3 items