GRATIS VERZENDEN
Gratis vanaf € 300,- daaronder € 12,50
GROOT ASSORTIMENT
Meer dan 10.000 producten

Meest verkocht

Afkortzagen

Afkortzaag kopen?

kgsv-216-m-1926100s-51.jpg

Een afkortzaag is onmisbaar voor de bouw. Men kan zowel metalen, houtsoorten en kunststoffen zagen. Dit kan desgewenst onder een bepaalde hoek gebeuren. De afkortzaag is vanwege het cirkelvormige zaagblad goed te vergelijken met een cirkelzaag. Een afkortzaag wordt ook wel een radiaalzaag genoemd en wordt soms ook wel een vers...

Afkortzaag kopen?

kgsv-216-m-1926100s-51.jpg

Een afkortzaag is onmisbaar voor de bouw. Men kan zowel metalen, houtsoorten en kunststoffen zagen. Dit kan desgewenst onder een bepaalde hoek gebeuren. De afkortzaag is vanwege het cirkelvormige zaagblad goed te vergelijken met een cirkelzaag. Een afkortzaag wordt ook wel een radiaalzaag genoemd en wordt soms ook wel een verstekzaag indien deze zaag wordt gebruikt om materiaal in een bepaalde hoek af te korten.

Waarvoor wordt een afkortzaag gebruikt?


Een afkortzaag is niet geschikt om platen te zagen, daarentegen is deze zaag wel heel geschikt om staven, buizen, kokers en bepaalde profielen door te zagen. Men dient bij het materiaal wel goed rekening te houden met het type zaagblad. Voor het zagen van metaal worden andere zaagbladen gebruikt dan het zagen van hout en kunststoffen. Daarnaast wordt voor het zagen van harde materialen extra koeling gebruikt zodat het zaagblad niet vast slaat of snel slijt.

Vormgeving van een afkortzaag


Een afkortzaag bestaat grofweg uit twee delen: het platform en een zaag. De zaag is bevestigd op een scharnierbare arm. Het zaagblad is aan de arm bevestigd evenals de motor die er voor zorgt dat het zaagblad wordt aangedreven. Over het algemeen kan een afkortzaag zowel horizontaal als verticaal draaien onder een hoek van 45 graden draaien. Dit is afhankelijk van het model. Een afkortzaag bevat vaak ook een laser. Deze laser geeft met een rode lijn aan waar de zaagsnede zal worden gemaakt. Als dik en hard materiaal zoals den dikke metalen plaat moet worden gezaagd heeft men extra koeling nodig. Deze afkortzagen hebben een waterkoeling waarbij tijdens het zagen voortdurend koelvloeistof langs het zaagblad en over het werkstuk heen stroomt.

Afkortzaag met trekfunctie


Er zijn ook afkortzagen met een zogenoemde trekfunctie. Hierbij kan de zaag getrokken worden langs twee stangen die zich bevinden aan de rechterkant. De zaag is bevestigd aan een arm die met een eenvoudige beweging naar voren getrokken kan worden. Door de trekfunctie is het zaagbereik groter.  Hierdoor kunnen ook planken en plaatmateriaal op maat worden gezaagd.

Combinatiezaagmachine


Een afkortzaag kan ook een onderdeel zijn van een combinatiezaagmachine. Een combinatiezaagmachine is zoals de naam ook doet vermoeden een machine waarbij verschillende soorten zagen met elkaar worden gecombineerd. Een combinatiezaag bestaat uit een afkortzaag, een verstekzaag en tafelcirkelzaag in één machine.

Hoe ziet de binnenkant eruit? Binnen in de trommel bevinden zich schuin geplaatste schoepen. Daarmee wordt de betonspecie door de trommel in beweging gehouden, zodat de samenstelling in de juiste staat blijft en direct toepasbaar. Bij AllesVoorBeton werken we enkel en alleen met gekwalificeerde producten. Daarom vindt u hier ook alleen molens van de topmerken De Greef en Lescha.

Akortzagen assortiment

We hebben diverse professionele afkortzagen in ons assortiment voor dagelijks gebruik op de bouwplaats. Metabo en DeWalt zijn de merken die wij in ons assortiment voeren. Alle machines zijn vanzelfsprekend ook te gebruiken door de geoefende doe-het-zelver voor een grote verbouwing. Alle zagen zijn gemaakt van robuust en sterk materiaal en zijn allen goedgekeurd en getest volgens nen normen. Bestel nu uw afkortzaag bij Toolkampioen.nl!

Meer

Afkortzagen Er zijn 2 producten

Toont 1 - 2 van de 2 items